Folksam varnar för sms bedrägeri.

Bli trygg på internet

Internet kan vara en fantastisk plats, men här lurar också bedragare och hackare. Vi har samlat artiklar och guider som ökar din kunskap om vilka risker som finns och de vanligaste brotten och bedrägerierna just nu för att hjälpa dig att bli tryggare på nätet.

Artificiell intelligens (AI)

Vad är artificiell intelligens (AI) och varför pratar alla om det just nu? AI medför många spännande möjligheter – men även risker.

Tips för föräldrar

Brukar du prata om internetsäkerhet med dina barn? Som förälder är det viktigt att ha koll på riskerna på internet och sociala medier. Här kan du skaffa dig kunskap och få tips på hur du kan hjälpa ditt barn att bli tryggare online.

Säkerhet på sociala medier

I en tid när sociala medier är populärt över hela världen och i alla åldrar behöver vi knappast fråga om du använder sociala medier – men har du koll på riskerna? Här kan du läsa på och förbättra din säkerhet på Facebook, Instagram och andra plattformar.

Tips för äldre

Seniorer löper större risk att bli utsatta för digitala brott och bedrägerier. Vi har samlat tips för seniorer att ha med sig på nätet och i vardagen. Tipsen vänder sig också till dig som anhörig som vill hjälpa dina äldre nära och kära.