Folksam varnar för sms bedrägeri.

Ett kodord används för att se om den som ringer eller skriver verkligen är den personen den utger sig för att vara. Ta fram ett gemensamt kodord med din vän eller familjemedlem för att undvika att bli lurad av bedragare.

Experterna: Så skyddar du dig mot AI-bedrägerier
IT-säkerhetsexperten David Jacoby varnar för ökande AI-baserade bedrägerier och cyberbrott. För skydd, både som individ och företag, behövs försiktighet, kontrollfrågor och användning av kodord.
Vad är deepfake? Så känner du igen en AI-generad bild
Med avancerad AI-teknik ökar risken för bedrägerier, inklusive deepfake-bilder och -videor. I den här artikeln diskuterar vi riskerna med sådana AI-genererade medier och ger dig tips på hur du skyddar dig.
Vad är AI – och hur påverkar det mig?
AI har blivit ett hett ämne med snabb utveckling. I denna artikel utforskar vi grunderna inom AI och hur det kan användas.
Så fungerar ChatGPT och andra chattrobotar
Framstegen inom AI har gett upphov till många spännande möjligheter. Nu kan du chatta med en dator och få svar på dina frågor på ett sätt som tidigare bara verkade möjligt i science fiction-filmer.
Så skriver du en bra prompt till AI
När du ska chatta med en chattrobot gäller det att ha smarta knep och en dos tålamod om du vill få ut det svar du önskar. Språkmodeller som exempelvis ChatGPT kan kommunicera likt en människa, men det är trots allt en maskin. I denna artikel lär du dig knep för att att kommunicera med chattroboten för att få bättre svar.

Berätta för dina vänner innan de blir lurade:

Var den här sidan till hjälp för dig?

Nej, inte alls
Ja, mycket