Varning för försök till nätfiske på Messenger.

Lämna tips om bedrägeriförsök

Tack för att du hjälper till att göra vår digitala värld till en säkrare plats! Om du tipsar oss gör du en enorm skillnad för andra människor i samma sits.

Du bestämmer själv hur utförlig du vill vara i ditt tips, men ju mer information vi kan få desto mer pricksäkra blir våra varningar till allmänheten. Om du är osäker på vad du kan ha blivit utsatt för kan du alltid kolla igenom våra guider för att lära dig mer .

1. Vad har du blivit utsatt för?
Här kan du beskriva lite kort om vad som hänt dig. T. ex. hur du blivit kontaktad, vem de utger sig för att vara och vad de vill att du ska göra.
2. Ladda upp bilder / skärmdumpar
Ladda upp en eller flera bilder på misstänkta mejl eller sms genom att klicka på rutan nedan. Vi behandlar enbart bildfiler som JPG och PNG.

Klicka eller dra filen till det här området för att ladda upp

Vi behandlar enbart bildfiler som JPG och PNG.

3. Vill du bli kontaktad?
Du kan självklart vara anonym. Men om du är öppen för att bli kontaktad av oss angående ditt tips, så får du gärna ange din mailadress nedan.

När du skickar in din mailadress till oss godkänner du automatiskt vår integritetspolicy . Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och villkor gäller.