BankID varnar för en ökning av falska sms.
Hej och välkommen till Sveriges samlingsplats för säkerhet online.
Här finns kunskap och information om digital brottslighet. Håll koll på allt som gör livet säkrare när du rör dig online.
SSF-expertens bästa tips: Så skyddar du hemmet inför semestern
Förra sommaren begicks det 1569 lägenhetsinbrott om dagen under perioden juni - augusti. Och efter att pandemirestriktionerna upphävts är det extra många som längtar efter att ge sig ut och resa igen. Tyvärr har också inbrottstjuvarna järnkoll på detta och gör sig nu redo för en av årets mest lukrativa säsonger.
Så vet du om din mobiltelefon blivit hackad
Kraschar apparna på din Android ständigt? Konstiga samtalsloggar och kokhet iPhone som slukar batteri? Se upp - din telefon kan vara hackad! Skadlig kod, virus eller malware som tagit sig in i din mobiltelefon är tyvärr lätt att förväxla med tekniska buggar eller programvarufel. Lär dig känna igen symptomen du ska vara vaksam på.
Polisen misstänker att tjuven tog sig in via TV:n
Kylskåp, diskmaskiner och tv-apparater som kan anslutas till nätverket hemma blir allt vanligare, men det ökar risken för digitala brott. Vet du hur du säkrar ditt smarta hem mot hackare? Lär dig om de vanligaste hoten och hur du kan göra ditt smarta hem mer säkert.
Är du nätklok?
Har du smarta internetvanor? Har du koll på hur man surfar säkert? Bli klokare med vårt smarta test.
Högsäsong för romansbovarna – se upp med hjärtat och plånboken!
Lagom till årets mest romantiska dag är det tyvärr inte bara kärleken som spirar, det är även högsäsong för romansbedrägerier. Och tvärtemot vad du kanske tror är det inte bara ensamma äldre som luras – känslan av skam och förnedring bidrar till höga mörkertal. Många brott blir därför aldrig anmälda.
"Jag var helt säker på att det var riktigt erbjudande "
Dagens handel sker i stor utsträckning online, på olika auktion-, köp- och diverse annonssajter. Detta faktum utnyttjas av bedragare som lägger ut falska annonser med produkter som inte finns och som du aldrig får hem, eller som inte motsvarar de produkter som finns i annonsen, vilket du upptäcker först när du får en helt annan vara hemskickad till dig.