Folksam varnar för sms bedrägeri.

Säkra mina lösenord och prylar

Vad är ett säkert lösenord och varför är det viktigt? Om du vill undvika att dina privata uppgifter hamnar i fel händer är starka lösenord A och O. Få tips på hur du skyddar dina konton och enheter.

Datorer och nätverkssäkerhet

Nätverkssäkerheten omfattar infrastrukturen och informationsvägarna inom ett privat nätverk och ska skydda dig och din verkssamhet från att obehöriga tar sig in och använder det. Läs mer om vad du bör tänka på när det gäller att skydda din dator och nätverk.

Skydda mitt smarta hem

Hackare och andra digitala angripare kan bryta sig in i ditt smarta hem genom dåligt säkrade trådlösa nätverk, svaga lösenord eller exploatering av säkerhetsbrister i dina smarta enheter. Här kan du lära dig allt du behöver veta för att säkra ditt hem mot hackare och andra digitala hot.

Säkra lösenord

Lösenord skyddar allt från dina e-postkonton, bankkonton och sociala medier-konton. Genom att ha säkra lösenord kan du skydda dig mot att bli hackad eller utsatt för brott och bedrägerier som identitetsstöld. Här får du tips på hur du skyddar dig genom att skapa ett säkert lösenord.

Mobiltelefoner och surfplattor

Våra mobila enheter innehåller ofta mycket känslig information. För att skydda din personliga integritet och förhindra att någon obehörig får åtkomst till din information bör du ta säkerheten på allvar. Vi har samlat tips och råd om säkerhet för mobiltelefoner och surfplattor som gör att du kan känna säkrare i vardagen.