Folksam varnar för sms bedrägeri.

Utbilda personalen – mer kunskap, färre misstag

Det är den mänskliga faktorn som står för de flesta IT-relaterade incidenter. För att uppnå en grundläggande säkerhet är det mycket viktigt att alla medarbetare och leverantörer har den kunskap, attityd och förståelse som krävs för att minska risken för att göra misstag.


Bristande information om hur medarbetarna ska bete sig i IT-systemen är en av de största orsakerna till intrång eller felaktig användning av företagets system.

Syftet med att utbilda personal om IT- och informationssäkerhet är att på ett enkelt och kostnadseffektivt hjälpa organisationen genom att höja personalens medvetenhet om grunderna i informationssäkerhetshantering för att upprätthålla möjligheten till önskad sekretess, riktighet och tillgänglighet avseende organisationens informationstillgångar.

Utbildningen bör minst omfatta lösenord, mobila enheter, skadlig kod, sociala medier, e-post, säkerhetskopiering, spårbarhet och loggning, smarta telefoner, surfplattor och säkert beteende.

SSF Stöldskyddsföreningen erbjuder e-learningen Jobba Säkert Digitalt och en annan sådan utbildning är DISA – Datorstödd informationssäkerhetsutbildning för användare  som är framtagen av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB).

Alla områden

Lär dig allt du kan göra för att "Cybersäkra ditt företag"

Berätta för dina vänner innan de blir lurade:

Var den här sidan till hjälp för dig?

Nej, inte alls
Ja, mycketTelefon
08-783 74 00

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 09:00-16:00
Fredagar: 10:00-16:00
Lunchstängt. 11:30–12:30

Chat

Vänligen kontakta oss på telefon eller mejl istället.

Mail
sakerhetskollen
@stoldskyddsforeningen.se

Kontakta oss via mail.

Mailen är bemannad under kontorstid.