Varning inför utbetalning av elstöd.
5 min lästid
Artikel
Expert-Johan, din digitala expert.
Möt Expert-Johan, eller som han själv kallar sig "The Expert". Han är vår digitala expert här på säkerhetskollen.se och har stenkoll på hur man skyddar sig online.

Jag brukade vara som du. Klickade på alla länkar och öppnade alla skumma filer. Gick på alla bluffsamtal. Blev kär i alla jag pratade med på internet.  Ja, jag hade till och med samma lösenord på alla mina konton.

Men vet du vad? Jag blev trött på att bli lurad. En dag bestämde jag mig. Jag tänkte “If you can’t beat them, join them!”

The Expert

Ja alltså, med att joina dem menar jag ju inte att jag gick och blev kriminell. Herregud, vad tror du om mig egentligen?
Bedragarna som luras på nätet är smarta. De utnyttjar att du och jag inte är tillräckligt smarta när vi rör oss på internet. Så jag bestämde mig för att bli ännu smartare. Jag skulle överlista dem alla!

Så, hur gjorde jag det? Jag nördade ner mig rejält i det här med i säkerhet. Så pass mycket att man skulle kunna kalla mig för en digital säkerhetsexpert.
Numera går jag under titeln Expert-Johan. Eller varför inte The Expert.. Wow, det låter ju ännu coolare. Jaha, du håller inte med? Jag jobbar fortfarande på det där med namnet.

Nåväl, tillbaka till det viktiga. Jag är här för att hjälpa svenska folket att bli säkrare på nätet genom att lära er allt om digital säkerhet och hur man skyddar sig mot brott och bedrägerier online.

Nu vill jag hjälpa dig också! Häng med så blir vi smartare och säkrare tillsammans.

/ Expert-Johan (aka The Expert)

Självutnämnd säkerhetsexpertBerätta för dina vänner innan de blir lurade:

Var den här sidan till hjälp för dig?

Nej, inte alls
Ja, mycket